Mikä tuote sopii parhaiten sinun kohteeseesi?

Ota yhteyttä

Huuhteluajat

Huuhteluajat silmä- ja hätäsuihkuille

Aine Huuhteluaika
Rikkihappo  15 minuuttia 
Suolahappo 15 minuuttia
Ammoniakkiliuos 15-30 minuuttia 
Natriumhydroksidi 15-30 minuuttia

Kaikki hätä/vartalosuihkumallit on mitoitettu n. 76 litraa/minuutissa (sisätilat) tai n. 170 litraa/minuutissa (ulkotilat) minimivirtaukselle, mikä on välttämätön kapasiteetti jotta koko vartalo peittyy riittävällä vesimäärällä. Hätäsuihkumalleja on seinä-, katto- ja lattia-asennuksiin ja eri ominaisuuksilla. Mallien ominaisuudet ja virtaamat on huomioitava putkituksissa.

Voimakas virtaus silmä/kasvosuihkussa on välttämätön, kun halutaan aikaansaada runsas huuhtelu raikkaalla kylmällä tai lämpötilasäädetyllä vedellä koko kasvojen alueelle vähintään 15 minuutin ajan. Tämä aika on ensiarvoisen tärkeä, kunnes ammattiapu ehtii paikalle. Jotkut emäksiset kemikaalit vaativat jopa neljän tunnin huuhtelun, jolloin huuhtelua yleensä jatketaan vahingoittuneen henkilön päästyä sairaalahoitoon. Valikoimassa on myös kannettavat silmäsuihkut täydentämään kiinteästi asennettua hätäsuihkua.

Lämpötilasäädettyä vettä käytetään hätäsuihkuissa jotta henkilö pystyy olemaan suihkun alla ja huuhtelemaan itseään mahdollisimman pitkän ajan.
Kylmässä vedessä lihakset vetäytyvät, jolloin ihminen ei pysty huuhtelemaan itseään niin tehokkaasti.
Poikkeuksiakin on: esimerkiksi rikkihappo, typpihappo tai natriumhydroksidi suositellaan huuhdeltavaksi mahdollisimman kylmällä vedellä, hypotermia huomioiden (vähintään +15-asteinen vesi mahdollistaa 15-minuutin hätäsuihkun).
Lisätietoa löydät suunnitteluohjeet osiosta.

»

Asennus

1. Oikea sijoitus

2. Vesimäärä

3. Lämpötilasäädetty vesi

4. Turvallisuus paineenlaskun sattuessa

5. Alennettu paine

6. Kestävä materiaali

7. Venttiili

Krusman tankkisuihkut

Eristetyllä tankilla varustetut Krusman hätäsuihkut varmistavat turvallisuuden kaikissa olosuhteissa myös ilman juoksevaa vettä. Tankkisuihkuja löytyy myös helposti siirrettävinä versioina ja jopa vetokoukun perään löytyy tankkisuihku joka takaa direktiivien mukaisen suihkuajan ja veden lämpötilan. Tutustu ja kysy lisää laajasta mallistosta.

Lue lisää