Mikä tuote sopii parhaiten sinun kohteeseesi?

Ota yhteyttä

Asennus ja suunnittelu

Tärkeätä tietoa silmä- ja hätäsuihkuista

Huomioi:

  • Hätä- ja silmäsuihkun tulee olla tavoitettavissa muutamassa sekunnissa
  • Kulkureitti silmä- ja hätäsuihkulle tulee olla aina avoin
  • Tilojen koosta riippuen voidaan tarvita useita hätä- ja silmäsuihkuja
  • Vetokahva myös ryömivälle henkilölle
  • Lämpötilasäädelty vesi estää hypotermian
  • Riittävä virtaama on vahvistettava kohteen vaatimustason mukaisesti

Hätä- ja silmäsuihkujen tulee olla lähellä

Hätä- ja silmäsuihkut tulee sijoittaa työpisteen välittömään läheisyyteen. Suihkulle pitää päästä ja suihku pitää pystyä aktivoimaan muutamassa sekunnissa. Siksi on tärkeää että suihkulle pääsy on esteetön. Suihku pitää sijoittaa siten, että vahingoittunut henkilö itse näkemättä ja ilman apua löytää suihkun luo.

Jos työpaikalla on hankala sijoittaa työpisteen välittömään läheisyyteen suihkua, jossa on riittävä huuhteluaika, voidaan käyttää kannettavia silmäsuihkuja ensiapuna ja ja sitten hakeutua suihkulle, jossa on riittävä huuhteluaika.

Hätäsuihku pitää sijoittaa siten, että sille on helppo pääsy, esim. uloskäynnin luona. Joskus sijoituspaikan valinnassa pitää ottaa huomioon palo- ja kaasuriskit. Hätäsuihkuja saatetaan tarvita useita riippuen tilojen koosta sekä henkilökunnan määrästä. Myös ryömivän henkilön pitää pystyä aktivoimaan huuhtelu, ja siksi hätäsuihkussa on oltava lattiaan asti ulottuva vetokahva.

»

Asennus

1. Oikea sijoitus

2. Vesimäärä

3. Lämpötilasäädetty vesi

4. Turvallisuus paineenlaskun sattuessa

5. Alennettu paine

6. Kestävä materiaali

7. Venttiili

Krusman tankkisuihkut

Eristetyllä tankilla varustetut Krusman hätäsuihkut varmistavat turvallisuuden kaikissa olosuhteissa myös ilman juoksevaa vettä. Tankkisuihkuja löytyy myös helposti siirrettävinä versioina ja jopa vetokoukun perään löytyy tankkisuihku joka takaa direktiivien mukaisen suihkuajan ja veden lämpötilan. Tutustu ja kysy lisää laajasta mallistosta.

Lue lisää